Individuele begeleiding

Iedereen maakt zich weleens zorgen of heeft dingen die niet lukken. Dat is heel normaal. Het wordt pas vervelend wanneer je er te lang mee rond blijft lopen of wanneer het er voor zorgt dat je vastloopt thuis of op school. 

CMZorg biedt individuele begeleiding aan kinderen met een ontwikkel, aandacht of gedragsstoornis, kinderen met een lichte of zware verstandelijke beperking en/of kinderen met psychische of lichamelijke problematieken. De wijze waarop de individuele begeleiding vorm wordt gegeven is afhankelijk van de hulpvraag van ouders. De individuele begeleiding kan zowel thuis als op school plaats vinden. De individuele begeleiding is er op gericht om de vaardigheden van het kind te vergroten.

Laat ons meedenken en helpen!

Voor wat voor klachten kan je bij ons terecht?

– Loop je tegen culturele verschillen aan en wil je hierover met iemand praten?
– Lukt het niet om je huiswerk te plannen?
– Heb je last van faalangst? Of weinig zelfvertrouwen?
– Heb je schulden gemaakt?
– Ben je vaak afwezig op school?
– Vind je het moeilijk voor jezelf op te komen?
– Verveel je je in je vrije tijd?
– Heb je weinig vrienden of word je gepest?
– Pieker je vaak?

Wat voor soort individuele begeleiding bieden wij?

Onze ambulante jeugdbegeleiding heeft betrekking op de volgende leefgebieden: psychisch functioneren, wonen, financiën, dagbesteding, zingeving, sociaal, praktisch en lichamelijk functioneren. Ook voor vragen over seksualiteit kun je bij ons terecht. 

Hoe ziet een traject er bij ons uit?

Na je aanmelding, zal onze zorgcoördinator binnen 2 werkdagen contact met je opnemen. Dit noemen we de intake. Hierin zal met jou gekeken worden bij wat voor problemen je hulp wilt en wat nodig is om je daarmee te helpen. Dit wordt vastgelegd in een begeleidingsplan met doelen die we regelmatig met je evalueren. De duur van het traject is afhankelijk van je hulpvragen en mogelijkheden. Zo kort als mogelijk, zo lang als nodig.

Samen met jou gaan we op zoek naar oplossingen. Dit kan door er samen over te praten en door te oefenen met nieuwe manieren. Wanneer duidelijk is wat jouw zorgen zijn en waar je krachten liggen bedenken we samen een plan hoe we ervoor zorgen dat je klachten verminderen en je je weer beter in je vel gaat voelen. We gaan ervan uit dat jij de expert bent over je eigen situatie en de oplossing niet ver weg is. Wij vinden het belangrijk om, in overleg met jou, de mensen die jou kunnen steunen te betrekken zodat wij onze hulp zo snel mogelijk kunnen afronden.